10 martie 2010

CONCURS DE POVESTI "ION CREANGA"

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor – filiala Iaşi, organizează la Muzeul „Ion Creangă“ (Bojdeuca), în zilele de 17-18 aprilie 2010, ediţia a XVII-a a Concursului Naţional „Ion Creangă“ de creaţie literară – Poveşti.

La acest concurs pot participa, indiferent de vârstă, creatorii care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Basarabia şi Bucovina, precum şi românii care trăiesc pe toate meridianele).
Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la două rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon se vor afla într-un plic sigilat – pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Pentru Secţiunea copii“ sau „Pentru Secţiunea adulţi“. Textele care nu se vor încadra acestor rigori nu vor fi luate în consideraţie.

Concurenţii vor expedia lucrările până la data de 27 martie 2010 (data poştei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747499488 sau 0232-272944.
Juriul, format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, va acorda premiile pe 18 aprilie, în cadrul manifestărilor organizate de Muzeul Literaturii Române Iaşi, la împlinirea a 92 de ani de la inaugurarea Bojdeucii, ca prim muzeu literar memorial din România.
Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul XII Poveştile de la Bojdeucă, ce va fi lansat în aprilie 2011.

Niciun comentariu: